Τρίτη 31 Μαΐου 2011

PERISTERIACLUB

Τα περιστέρια προσανατολίζονται από τους δρόμους των πόλεων!

13:25 18/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ζωολόγοι από τη Βρετανία μετά από εκτεταμένες παρατηρήσεις οδηγήθηκαν στο εκπληκτικό συμπέρασμα...
ότι τα περιστέρια βρίσκουν τον δρόμο τους ακολουθώντας οδικές αρτηρίες και σιδηροδρομικές γραμμές.
Και όπως δηλώνουν οι ερευνητές, οι φυσικές και οι μαγνητικές πυξίδες των περιστεριών φαίνονται να έχουν υποδεέστερο ρόλο σε σχέση με τους δρόμους των πόλεων.
Έτσι, η δεκαετής έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αποκάλυψε ότι πολλά περιστέρια στρίβουν σε συγκεκριμένες διασταυρώσεις αυτοκινητοδρόμων και επίσης χρησιμοποιούν διακριτικά σημεία για να θυμούνται πού βρίσκονται.
Για τις ανάγκες της έρευνας χαρτογραφήθηκαν οι πορείες που ακολουθούσαν τα περιστέρια μέσα σε μια περιοχή ακτίνας 3.5 χιλιομέτρων με τη χρήση μικροσκοπικών συσκευών ανίχνευσης σε συνδυασμό με το σύστημα παγκόσμιου εντοπισμού (GPS).
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δρ. Tim Guilford «Δεν ακολουθούν γραμμικές πορείες πάντα και ορισμένες φορές, όταν πετούν σε ύψος εβδομήντα ή ενενήντα μέτρων πάνω από οικοδομημένες περιοχές είναι δύσκολο να δούμε τί ακριβώς ακολουθούν. Αλλά όταν ακολουθούν έναν δρόμο είναι πολύ εμφανές. Ακολούθησα ορισμένα, τα οποία πετούσαν πάνω από την παράκαμψη της Οξφόρδης και τα είδαμε να στρίβουν σε συγκεκριμένες διασταυρώσεις. Μοιάζει πολύ ανθρώπινο.»
Ενώ διαπιστώθηκε σε ό,τι άφορα στην ικανότητα προσανατολισμού τους με βάση τον Ήλιο, ότι τη χρησιμοποιούν μόνο όταν πετούν πάνω από άγνωστες περιοχές.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

PERISTERIACLUB

ΔΕΥΤΈΡΑ, 30 ΜΑΪ́ΟΥ 20


PERISTERIACLUB                                                                                                                                             Τα ντουνέκια μοιάζουν να «ξετυλίγονται» σαν το μασούρι, καθώς κατεβαίνουν προς τη φωλιά τους και τα ουτζίτικα, οι βούτες, όπως τα ξέρουν οι περισσότεροι, φτάνουν «στα χαμένα», δηλαδή τόσο ψηλά που δεν τα βλέπει το ανθρώπινο μάτι, σε λίγα μόλις λεπτά κάνοντας υπερήφανους τους ιδιοκτήτες τους.Οι περιστεράδες ανά την Ελλάδα «γεμίζουν» καθημερινά τον ελεύθερό τους χρόνο πετώντας τις αγαπημένες τους ράτσες περιστεριών και αγωνιώντας μη χάσουν πουλιά από γεράκι.
Χιλιάδες ταράτσες και αυλές στην πρωτεύουσα και σε κάθε γωνιά της χώρας μας σφύζουν από γουργουρίσματα και «πτήσεις» περιστεριών. Ενα χόμπι που προσελκύει πολύ περισσότερους απ όσους φαντάζεται κανείς.
«Περισσότεροι από 30.000 υπολογίζω πως είναι οι περιστερόφιλοι μόνο στις γειτονιές της Αθήνας. Στη Νίκαια, τον Ασπρόπυργο, τον Κορυδαλλό και το Αιγάλεω οι ταράτσες είναι γεμάτες περιστέρια. Στη Βέροια, όπου ζω, ασχολούμαστε περίπου 800, ενώ στον Τίρναβο της Λάρισας, που έχουν παράδοση στην εκτροφή του ουτζίτικου από την περίοδο της τουρκοκρατίας, εντοπίζονται περιστερώνες σπίτι παρά σπίτι.
Με τα περιστέρια ασχολούνται ακόμη στη Ρόδο, την Κω, τη Σάμο, την Τήνο, που εκτρέφουν απλά περιστέρια, τις λεγόμενες «παραμάνες», ενώ τώρα αρχίζουν και στην Κρήτη. Γνωρίζω περιστεράδες που εγκατέλειψαν τα διαμερίσματά τους σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Αθήνας και μετακόμισαν με τις οικογένειές τους στον Βαρνάβα, στην Παλλήνη, ακόμη και στη Χαλκίδα, τη Λαμία και τη Λιβαδειά, προκειμένου να έχουν σπίτι με αυλή για τα περιστέρια τους.
Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και αποτυπώνεται κάθε χρόνο στην παρουσία χιλιάδων περιστεράδων απ όλη την Ελλάδα στον διαγωνισμό περιστεριών που από το 1990 έχω καθιερώσει στη Βέροια και διεξάγεται τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου», λέει στο «Εθνος» ο κ. Στάθης Πολυμέρης, που ασχολείται με τα περιστέρια από 5 ετών.
Αγαπημένη του ράτσα είναι η βούτα, που ανεβαίνει στα 2.000 με 3.000 μέτρα μέσα σε 3,5 μόλις λεπτά, αν πρόκειται για κάποιο πολύ καλό πουλί ή το πολύ μέσα σε 10-12 λεπτά. Ενώ, η κάθοδος διαρκεί 20-50 δευτερόλεπτα και χαρακτηριστικό είναι πως πρώτα ακούγεται το περιστέρι παράγοντας μια δυνατή βοή και κατόπιν αρχίζει να φαίνεται.
Οι απώλειες σε περιστέρια είναι καθημερινά πολύ μεγάλες. «Περίπου το 10% των περιστεριών χάνεται. Ο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι το γεράκι, που υπερτερεί, καθώς στην κατηφόρα αναπτύσσει μέχρι και 400 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το περιστέρι δεν ξεπερνά τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.Έτσι, πολύ δύσκολα μπορεί ένα περιστέρι να γλιτώσει από τα αρπακτικά του νύχια. Ακόμη, κάποια περιστέρια δεν υπολογίζουν σωστά την απόσταση από το έδαφος κατά την κάθοδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίξουν έγκαιρα τα φτερά τους, να πέσουν και να σκοτωθούν. Αλλα πάλι χάνουν τον δρόμο», μας λέει από την εμπειρία του ο περιστεράς από τη Βέροια.
Άλλες γνωστές ράτσες περιστεριών, εκτός από τις «βούτες» και τα «ντουνέκια» ή «κυλιόμενα», όπως λέγονται αλλιώς, είναι τα «πομεράνια» ή αλλιώς «γλόμποι», που φουσκώνουν στον λαιμό τόσο πολύ σαν να σχηματίζουν ένα δεύτερο σώμα και συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ομορφιάς, τα «παγώνια», που έχουν 30 φτερά στην ουρά τους έναντι 12 που έχουν οι άλλες ράτσες, και οι «αραμπατζήδες» ή «αγωγιάτες», που κάνουν τις αγγαρείες, όπως για παράδειγμα δίνουν το σύνθημα στα περιστέρια που πετούν να κατέβουν κάτω.
Πολυάριθμες είναι και οι ονομασίες, που αποκτούν τα περιστέρια ανάλογα με το χρώμα των φτερών τους. «Σουλούπι» είναι το παρδαλό πουλί, «σαχ σουλούπι» το παρδαλό σε μαύρη απόχρωση, «σαξάνι» είναι το λευκό, «τσινί» το σταχτί, «παλ» το κόκκινο, «παλ τσινί» το κόκκινο με σταχτί, «καραμπέρι» το σταχτί με άσπρα φτερά και «τσαπάρι» αυτό που έχει άσπρη ουρά και άσπρα φτερά.                                                                                                                                                                                       
500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΥΛΙΑπό 3 μέχρι και 300 ευρώ κυμαίνεται η τιμή ενός περιστεριού, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις περιστεράδων που έχουν δώσει μέχρι και 500 ευρώ για ένα πουλί. Η τιμή, όπως μας λέει ο κ. Πολυμέρης, εξαρτάται φυσικά από το ίδιο το περιστέρι, αλλά και από το πόσο πολύ επιθυμεί ο υποψήφιος αγοραστής να το αποκτήσει.
Οσον αφορά το κόστος της συντήρησής τους, η τροφή 20 ημερών για 20 περιστέρια κοστίζει 22 ευρώ.
Και τα έξοδα αυξάνονται με την κατανάλωση φαρμάκων, που είναι συχνή καθώς τα περιστέρια αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.
Τα 50 γραμμάρια φάρμακου κοστίζουν 50 ευρώ. Συνηθισμένη στα περιστέρια είναι και η εμφάνιση ψευδοπανώλους, που μας ήρθε από την Ισπανία πριν από 25 χρόνια και επιφέρει αστάθεια στο κεφάλι των πουλιών. Το εμβόλιο της ψευδοπανώλους κοστίζει 20 ευρώ.
ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Ταχυδρόμος της Αφροδίτης

Αρκετά διαδεδομένη σε πολλά σημεία του πλανήτη μας είναι και η εκτροφή και εκπαίδευση των ταχυδρομικών περιστεριών, τα οποία από πολύ παλιά είχαν χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά μηνυμάτων καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις. Στην ελληνική μυθολογία αναφέρονται τα περιστέρια της θεάς Αφροδίτης, που μετέφεραν μηνύματα στους ερωτευμένους.
Ενώ από αναφορά του Αιλιανού πληροφορούμαστε για τη χρήση των ταχυδρομικών περιστεριών για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ελλάδα. Ο αθλητής Ταυροσθένης από την Αίγινα ενημέρωσε τους δικούς του ανθρώπους σχετικά με τη νίκη του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ολυμπίας το 500 π.Χ. δένοντας στο πόδι ενός περιστεριού μία κόκκινη ταινία, που αποτελούσε σύμβολο νίκης.
Τα ταχυδρομικά περιστέρια, γνωστά και ως «μαραθωνοδρόμοι», αφού μπορούν να καλύψουν αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα, είναι προικισμένα με αλάνθαστο ένστικτο, μεγάλη μνήμη και εξαιρετική ικανότητα προσανατολισμού. Βάσει επιστημονικής έρευνας, τα ταχυδρομικά περιστέρια χρησιμοποιούν το μαγνητικό πεδίο της Γης για να προσανατολισθούν και να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σημείο απ όπου ξεκίνησαν το ταξίδι τους.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

PERISTERIACL
ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ
Συντάκτης anna67 στο Τοπικά : Ειδήσεις
Καταδικάστηκε κάτοικος επειδή διατηρεί περιστέρια.
Υπό διωγμό τελούν στην Κοζάνη τα περιστέρια, τα αγαπημένα πτηνά των Κοζανιτών, τα οποία διατηρούν στις ταράτσες των πολυκατοικιών.

Ένας ιδιοκτήτης περιστερώνα, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, σε φυλάκιση ενός μήνα με τριετή αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 41 ευρώ επειδή διατηρεί περιστέρια σε κατοικημένη περιοχή. Ειδικότερα, το δικαστήριο καταδίκασε τον Νικόλαο Λαγόπουλο, κάτοικο Κοζάνης επί της οδού Αμύντα Α΄ 29, επειδή «κατελήφθη να διατηρεί στην ταράτσα του σπιτιού του, περιστερώνα με 20 περιστέρια, ενώ με την απόφαση του νομάρχη Κοζάνης στην πόλη της Κοζάνης επιτρέπεται στις ακραίες κατοικίες η διατήρηση 10 πτηνών μετά ισάριθμων παραγώγων». Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο «δράστης» καταδικάστηκε για παράβαση των άρθρων 1,12,14, 18,26 παράγραφος 1α,27 παράγραφος 1,51,53,57,79 του Ποινικού Κώδικα, άρθρο 15 της ΥΙΒ/2000/95 Υγειονομικής Διάταξης σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παρ. 10 Ν. 2307/95 και της υπ’ αριθμόν πρωτ. 3174/26-10-98 απόφασης νομάρχη Κοζάνης.

Ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο παρουσιάστηκε υπάλληλος του τμήματος Υγιεινής της νομαρχίας Κοζάνης, η οποία υποστήριξε ότι «οι κουτσουλιές των περιστεριών πέφτουν στο σπίτι του γείτονα, ο οποίος προέβη σε καταγγελία. Πάντως, ο καταδικασθείς επισκέφτηκε και το νομάρχη Κοζάνης για να διαμαρτυρηθεί. Όπως δήλωσε ο ίδιος, «ο νομάρχης μου είπε ότι μου δίνει μια μικρή διορία για την απομάκρυνση των περιστεριών». Όμως, ο Ν. Λαγόπουλος δήλωσε στον «Π» ότι «δεν χρειάζομαι καμία διορία. Εγώ τα περιστέρια τα έχω πενήντα χρόνια. Από μικρό παιδί ζω μ’ αυτά. Η Κοζάνη έχει 20.000 περιστέρια. Μόνο στη γειτονιά μου, εδώ στην πλατεία Αλώνια, είμαστε 15 άτομα που έχουμε περιστέρια. Για μας τα περιστέρια είναι παράδοση, είναι τρόπος ζωής».
UB

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

PERISTERIACLUB                                                                                                                             Τηλεκατευθυνόμενα πουλιά - Κινέζοι επιστήμονες πιλοτάρουν ζωντανά περιστέρια

Πεκίνο
Ερευνητές Ρομποτικής στην ανατολική Κίνα κατάφεραν να τηλεκατευθύνουν περιστέρια εν
πτήσει εμφυτεύοντας στον εγκέφαλό τους ηλεκτρόδια και δέκτες, μεταδίδουν τα τοπικά
μέσα.

Το σύστημα τηλεχειρισμού δίνει εντολές στα περιστέρια να πετούν δεξιά, αριστερά, πάνω
και κάτω, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου Ρομποτικής Μηχανικής
στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Σαντόνγκ.

«Τα ηλεκτρόδια διεγείρουν διάφορες περιοχές του εγκεφάλου των περιστεριών ανάλοφα
με τα σήματα που μεταδίδουν οι επιστήμονες μέσω υπολογιστή, και αναγκάζουν τα πτηνά
να υπακούουν τις εντολές» αναφέρει το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα και αναμεταδίδει το
Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πρόκειται για το πρώτο επιτυχές πείραμα του είδους σε περιστέρια σε ολόκληρο τον
κόσμο» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Σου Ζουετσένγκ.

Το σύστημα δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ποντίκια το 2005 και, σύμφωνα με τους
ερευνητές, θα μπορούσε να βελτιωθεί σημαντικά στο μέλλον ώστε να έχει «πρακτικές
εφαρμογές».

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

PERISTERIACL

 Απ: ταχυδρομικα περιστερια

Δημοσίευση  admin στό Πεμ Μαϊος 05, 2011 5:24 pm
Έγινε και αυτό με ταχυδρομικά περιστέρια,στη Ν.Αφρική.
Ένα ταχυδρομικό περιστέρι είναι ταχύτερο από τις ευρυζωνικες συνδέσεις της Νοτίου Αφρικής,
αποδείχθηκε με έναν πρωτότυπο αγώνα ταχύτητας.
Η εταιρεία πληροφορικής unlimited πρέπει καθημερινά να μεταφέρει μεγάλους όγκους δεδομένων
από το υποκατάστημα της στο Πιτερμαριτζμπουργκ στα κεντρικά της γραφεία
που βρίσκονται στο Ντερμπαν.
Αγανακτισμένοι από τις αργές ταχύτητες της σύνδεσης ADSL,οι υπεύθυνοι της εταιρείας
βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθούν.

Έβαλαν ένα ταχυδρομικό περιστέρι να αναμετρηθεί με το ADS της εταιρείας Telkom,
του μεγαλύτερου παροχέα της χώρας.
Το ταχυδρομικό περιστέρι χρειάστηκε μια ώρα και οκτώ λεπτά
για να διανύσει την απόσταση από το υποκατάστημα μέχρι τα κεντρικά γραφεία,
οπου και παρεδωσε μια καρτα μνημης 4 GB.
Αν ληφθεί υπόψη και ο χρόνος που απαιτήθηκε για να μεταφερθούν τα δεδομένα στην κάρτα πριν από το ταξίδι,
ο χρόνος για την αποστολή ήταν δυο ώρες,έξη λεπτά και 57 δευτερόλεπτα.

Στον ίδιο χρόνο είχε μεταφερθεί μεσώ της Telkom μόνο το 4% των ίδιων δεδομένων.
το ταχυδρομικό περιστέρι μπορεί έτσι να υπερηφανευτεί ότι είναι ταχύτερο από το διαδίκτυο στη χώρα του.
UB

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

PERISTERIACLUB                                                                                                                                   ο alpha εχει ρεπορταζ τα περιστερια
Δημοσίευση  admin στό Παρ Μαϊος 06, 2011 5:14 pm
ο alpha εχει ρεπορταζ τα περιστερια

ο alpha εχει ρεπορτάζ τα περιστέρια.έβαλαν τίτλο ταχυδρομικά περιστέρια ενώ είναι βούτα δεν ξέρουν οι δημοσιογράφοι και λογικό είναι.έχουν μπερδέψει ότι περιστέρι δουν ότι φέρνει και μήνυμα.ακούστε τη λέει ο περιστεράς. που τους κατατοπίζει και τους εξηγεί τα περιστέρια.
http://www.youtube.com/watch?v=t3q8kVdM9M0&feature=player_embedded


admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων158
Ημερομηνία εγγραφής01/05/2011
Ηλικία39
Τόποςθεσσαλονικη

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://pigeongreek.forumgreek.com
PERISTERIACLUB                                                                                                                                                                  Στο Βέλγιο 218 αγωνιστικά περιστέρια δημοπρατήθηκαν στην τιμή 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Η τιμή ενός συγκεκριμένου περιστεριού μάλιστα, του Μπλε Πρίγκιπα έφτασε τις 156.000 ευρώ. Αγοραστής ήταν ένας Κινέζος ο οποίος είναι παθιασμένος με τα αγωνιστικά!

Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι εκτός από την ταχύτητά τους είναι και η ικανότητα να επιστρέφουν εκεί από όπου ξεκίνησαν έπειτα από περιπλάνηση πολλών χιλιομέτρων. Γι'αυτό και η αξία τους πια φτάνει τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ σιγά σιγά το σπορ αυτό εξαπλώνεται και στην χώρα μας.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

PERISTERIACLUB

Μεραρχία από…περιστέρια ετοιμάζει ο κινε ζικός Στρατός

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 5, 2011
ImageΟι Κινέζοι φαίνεται πως παίρνουν τις προφυλάξεις τους σε περίπτωση ενός γενικευμένου πολέμου όπου θα μπορούσαν να πληγούν ανεπανόρθωτα όλα τα δίκτυα πληροφοριών τους συμπεριλαμβανομένων και των κέντρων διοίκησης και ελέγχου.
Έτσι και σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο πολύ σύντομα ο Στρατός της χώρας θα διαθέτει μια μεραρχία από…περιστέρια. Περίπου 10.000 από τα συγκεκριμένα πουλιά θα βρίσκονται σε θέση να αναλάβουν σε περίπτωση απρόβλεπτων γεγονότων τις επικοινωνίες ή τουλάχιστον μέρος των επικοινωνιών του κινεζικού Στρατού. Αν και τα περιστέρια βρίσκονται πρακτικά σε «υπηρεσία» με τον κινεζικό Στρατό από το 1950 αυτό ήταν σε μεμονωμένες περιπτώσεις είναι η πρώτη φορά που συγκροτείται σχηματισμός σε αυτή την κλίμακα από περιστέρια…
PERISTERIACLUB
Για δουλειές αρκετά πιο ευαίσθητες από το να αναπαύονται πάνω σε ανθρώπους προορίζει 10.000 περιστέρια ο κινεζικός στρατός
Την ώρα που η υφήλιος κρατάει την ανάσα της εν αναμονή των αποκαλυπτηρίων του πρώτου «αόρατου» κινεζικού μαχητικού αεροσκάφους, της τεχνολογίας Stealth, οι Κινέζοι στρατιωτικοί εξελίσσουν ένα άλλο μυστικό όπλο, αυτή τη φορά στον τομέα των διαβιβάσεων: τα ταχυδρομικά περιστέρια!
Θα εκπαιδεύονται κατά χιλιάδες και θα στέλνονται σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, στις πλέον απομονωμένες περιοχές της χώρας, μεταφέροντας απόρρητα μηνύματα για τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.
Φοβούμενες το μελλοντικό ξέσπασμα ενός πολέμου, οι στρατιωτικές Αρχές αποφάσισαν να στραφούν σε λίγο πιο… απαρχαιωμένες μεθόδους επικοινωνίας, για την περίπτωση που θα καταρρεύσουν όλα τα δίκτυα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων διοίκησης και ελέγχου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου, πολύ σύντομα ο στρατός της χώρας θα αποκτήσει ένα – κυριολεκτικά – σμήνος από 10.000 ταχυδρομικά περιστέρια. Και σήμερα υφίσταται ανάλογη υπηρεσία, στην οποία όμως «υπηρετούν» μόλις 200 φτερωτοί ταχυδρόμοι.
«Τα στρατιωτικά αυτά περιστέρια θα πραγματοποιούν ειδικές αποστολές, μεταφέροντας απόρρητα μυστικά στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της κινεζικής ενδοχώρας», τόνισε ο Τσεν Χονγκ, ειδικός αναλυτής επί στρατιωτικών θεμάτων.
Περιστέρια χρησιμοποιεί ο κινεζικός στρατός από το 1950, είναι όμως η πρώτη φορά που θα συγκροτηθεί ένα ολόκληρο ειδικό… φτερωτό σώμα σε τόσο μεγάλη κλίμακα.
Αναδημοσιευση Απο Βημα
PERISTERIACLUB

Ταχυδρομικό περιστέρι με ναρκωτικά

Ένα ταχυδρομικό περιστέρι "συνελήφθη" από αστυνομικούς σε απόσταση λίγων μέτρων από μια φυλακή, στην πόλη Μπουκαραμάνγκα της Κολομβίας, αφού διαπίστωσαν ότι η "αλληλογραφία" που μετέφερε δεν ήταν καθόλου αθώα: στα φτερά του έκρυβε 45 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών.

Παρά την έκπληξή τους, οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν παρά να χαρακτηρίσουν "έξυπνο" τον τρόπο μεταφοράς των ναρκωτικών που είχαν επιλέξει κάποιοι κρατούμενοι.

Ο διοικητής της αστυνομίας, Χοσέ Μεντόσα, είπε ότι το περιστέρι μετέφερε 40 γραμμάρια μαριχουάνας και 5 γραμμάρια μπαζούκο (ένα φτηνό ναρκωτικό με βάση την κοκαΐνη, ανανεμιγμένη με άλλες ουσίες) με προορισμό τη φυλακή Μοντέλο. Όμως, λόγω του μεγάλου βάρους, το πουλί κουράστηκε και έπεσε στο έδαφος.

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή είδαν τον... κουρασμένο ταχυδρόμο και προσπάθησαν να βοηθήσουν το πουλί, το οποίο προσπαθούσε απεγνωσμένα να πετάξει. Όταν το σήκωσαν διαπίστωσαν ότι στα φτερά του ήταν δεμένα μικρά πακέτα.

Ο Μεντόζα είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι κρατούμενοι "στρατολογούν" περιστέρια. Πρόσφατα είχαν εντοπίσει ένα πουλί που μετέφερε κάρτες κινητών τηλεφώνων σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, στην επαρχία Μπογιάκα.
PERISTERIACLUB

Νέες προοπτικές καριέρας για τα περιστέρια...

Εκτός από μεταφορείς μηνυμάτων, τα ταχυδρομικά περιστέρια χρησιμοποιούνται από επιτήδειους στην Κολομβία για τη διακίνηση ναρκωτικών.
Το περιστέρι που βλέπετε να ‘‘συλλαμβάνουν’’ οι αστυνομικές αρχές στην Κολομβία, πιάστηκε έξω από φυλακή στα βορειοανατολικά της χώρας, να κουβαλάει στα φτερά του 45 γραμμάρια μαριχουάνας.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς το περιστέρι είχε εκπαιδευτεί από κρατουμένους και συνεργούς τους να μεταφέρει ναρκωτικά, όμως το υπερβολικό βάρος του στέρησε τη δυνατότητα συνεπούς παράδοσης του φορτίου…



Τρίτη 24 Μαΐου 2011

PERISTERIACLUBΤΗΝΟΣ PHOTOGALLERY
Τήνος Φωτογραφίες Περιστεριώνες
Τήνος Φωτογραφίες Περιστεριώνες
Τήνος Φωτογραφίες Περιστεριώνες
Τήνος Φωτογραφίες Περιστεριώνες
Τήνος Φωτογραφίες Περιστεριώνες
Τήνος Φωτογραφίες Περιστεριώνες
Τήνος Φωτογραφίες Περιστεριώνες
Τήνος Φωτογραφίες Περιστεριώνες
Τήνος Φωτογραφίες Περιστεριώνες
Τήνος Φωτογραφίες Περιστεριώνες
Τήνος Φωτογραφίες Περιστεριώνες
Τήνος Φωτογραφίες Περιστεριώνες
Η Τήνος είναι βέβαια περισσότερο γνωστή για την Παναγία της Τήνου. Αυτό όμως που δίνει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στο νησί για όποιον περιηγηθεί στην ενδοχώρα, είναι οι περίτεχνοι περιστερώνες. Οι Τηνιακοί περιστερώνες  με την φροντίδα των ντόπιων οικογενειών είναι μικρά θαύματα λαικής αρχιτεκτονικής.
ΤΗΝΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ