Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

PERISTERIACLUB

Ταΐζετε περιστέρια; Έχετε ψυχολογικό πρόβλημα

ΑΘΗΝΑ 12/06/2012

Οι άνθρωποι που ταΐζουν τα περιστέρια, αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα ή νοητική στέρηση, σύμφωνα με βρετανική έκθεση, που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Σε έκθεση του Δημοτικού Συμβουλίου τηςΛίβερπουλ, αναφέρεται σαφώς, ότι οι άνθρωποι που συνηθίζουν να δίνουν τροφή στα περιστέρια αντιμετωπίζουν κάποιου είδους διανοητική ή ψυχική ασθένεια.

Η έκθεση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση τουΙδρύματος για την Ψυχική Υγεία "MIND", που χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς "απαράδεκτους" και "προσβλητικούς" για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Το Συμβούλιο υποστήριξε ότι στήριξε την μελέτη του σε έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν αρκετά χρόνια, αν και δεν μπορούσε να παρουσιάσει αντίγραφό της.

Εκ μέρους του Συμβουλίου, ανακοινώθηκε πως αυτό που αναφέρεται δεν σημαίνει, πως όποιος ταΐζει τα περιστέρια, κατ' ανάγκη πάσχει από ψυχική ασθένεια και πως πρόθεση του Συμβουλίου ήταν να ενημερώσουν τους πολίτες, για τις "αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να έχει αυτή η δραστηριότητα".

Πηγή: Telegraph