Κυριακή 29 Μαΐου 2011

PERISTERIACL
ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ
Συντάκτης anna67 στο Τοπικά : Ειδήσεις
Καταδικάστηκε κάτοικος επειδή διατηρεί περιστέρια.
Υπό διωγμό τελούν στην Κοζάνη τα περιστέρια, τα αγαπημένα πτηνά των Κοζανιτών, τα οποία διατηρούν στις ταράτσες των πολυκατοικιών.

Ένας ιδιοκτήτης περιστερώνα, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, σε φυλάκιση ενός μήνα με τριετή αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 41 ευρώ επειδή διατηρεί περιστέρια σε κατοικημένη περιοχή. Ειδικότερα, το δικαστήριο καταδίκασε τον Νικόλαο Λαγόπουλο, κάτοικο Κοζάνης επί της οδού Αμύντα Α΄ 29, επειδή «κατελήφθη να διατηρεί στην ταράτσα του σπιτιού του, περιστερώνα με 20 περιστέρια, ενώ με την απόφαση του νομάρχη Κοζάνης στην πόλη της Κοζάνης επιτρέπεται στις ακραίες κατοικίες η διατήρηση 10 πτηνών μετά ισάριθμων παραγώγων». Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο «δράστης» καταδικάστηκε για παράβαση των άρθρων 1,12,14, 18,26 παράγραφος 1α,27 παράγραφος 1,51,53,57,79 του Ποινικού Κώδικα, άρθρο 15 της ΥΙΒ/2000/95 Υγειονομικής Διάταξης σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παρ. 10 Ν. 2307/95 και της υπ’ αριθμόν πρωτ. 3174/26-10-98 απόφασης νομάρχη Κοζάνης.

Ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο παρουσιάστηκε υπάλληλος του τμήματος Υγιεινής της νομαρχίας Κοζάνης, η οποία υποστήριξε ότι «οι κουτσουλιές των περιστεριών πέφτουν στο σπίτι του γείτονα, ο οποίος προέβη σε καταγγελία. Πάντως, ο καταδικασθείς επισκέφτηκε και το νομάρχη Κοζάνης για να διαμαρτυρηθεί. Όπως δήλωσε ο ίδιος, «ο νομάρχης μου είπε ότι μου δίνει μια μικρή διορία για την απομάκρυνση των περιστεριών». Όμως, ο Ν. Λαγόπουλος δήλωσε στον «Π» ότι «δεν χρειάζομαι καμία διορία. Εγώ τα περιστέρια τα έχω πενήντα χρόνια. Από μικρό παιδί ζω μ’ αυτά. Η Κοζάνη έχει 20.000 περιστέρια. Μόνο στη γειτονιά μου, εδώ στην πλατεία Αλώνια, είμαστε 15 άτομα που έχουμε περιστέρια. Για μας τα περιστέρια είναι παράδοση, είναι τρόπος ζωής».
UB

Δεν υπάρχουν σχόλια: