Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

PERISTERIACLUB
314Εκατόν τριάντα περιστέρια εντοπιστήκαν και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους το τελευταίο διήμερο. Από αυτά τα 80 βρέθηκαν στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης και τα 30 στα Τρίκαλα Ημαθίας.

Η έρευνα στα δύο σημεία έγινε μετά από καταγγελία του Συλλόγου Θεαματικού Περιστεριού Ημαθίας.

Οι κάτοχοι των χώρων όπου βρέθηκαν τα περιστέρια, ισχυρίστηκαν ότι τα είχαν αγοράσει. 

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των περιστεριών οι οποίοι τα αναγνώρισαν και τα παρέλαβαν , υπέβαλαν μηνύσεις. Η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Βέροιας.

Τον τελευταίο καιρό σημειώνονται αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών περιστεριών στο νομό. Η Ημαθία θεωρείται η «μητρόπολη» του περιστεριού, καθώς οι μερακλήδες περιστεράδες της περιοχής κατόρθωσαν, μετά από πετυχημένες διασταυρώσεις να δημιουργήσουν ένα σπάνιο είδος με εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Θεαματικού Περιστεριού Ημαθίας, αλλά και μεμονωμένοι περιστεράδες,   τα κρούσματα παρουσιάζουν ανησυχητική συχνότητα, αλλά και πρωτοφανή μέσα.

Τα παραδοσιακά κουμάσια αποτελούν πλέον παρελθόν… Από το φόβο των συνεχών κλοπών οι ιδιοκτήτες περιστεριών τα φυλάσσουν σε ιδιαίτερα ενισχυμένες κατασκευές – σπιτάκια, με κλειδαριές ασφαλείας!!!! Μάλιστα κάποιοι έφτασαν στο σημείο να εγκαταστήσουν μέχρι και κάμερες στην περιοχή τους…

Από την άλλη πλευρά οι κλέφτες χρησιμοποιούν τα πιο «προχωρημένα» εργαλεία, από ηλεκτρικούς δίσκους κοπής μετάλλου μέχρι  ηλεκτροσυγκολλητικές συσκευές και ό,τι άλλο «απαιτείται» για διαρρήξεις υψηλής δυσκολίας.
Υπογραμμίζεται ότι στο χώρο των φίλων του περιστεριού διακινούνται ιδιαίτερα μεγάλα ποσά, ανάλογα με την ποιότητα των περιστεριών. Ένας ικανός αριθμός από πολύ καλά περιστέρια μπορεί να αποφέρει στον ιδιοκτήτη τους ένα πολύ σημαντικό εισόδημα….

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: